Marxists Internet Archive: Македонски

 


Израелско-арапско/палестинскиот конфликт

  

1998: Тони Клиф Евреите, Израел и Холокаустот

1998: Морис Бјутен Империјализмот, ционизмот и Палестина

2003: Ноам Чомски Патна карта до никаде

2006: Едвард Херман Етничкото чистење и „моралниот инстинкт“

2011: Џонатан Полак Смртта на еден храбар Палестинец

2021: Б’Тселем Режим на еврејска супремација од реката Јордан до Средоземното Море: Ова е апартхејд

___________

 

2005: Махмуд Дарвиш Мисли на другите

2019: Панде Манојлов Песни за Палестина

Израел и Палестина низ годините

 


 

Последен пат обновено: 17.1.2024