Marxists Internet Archive: Македонски

 


Кубанска револуција


 

1965: Ернесто Че Гевара Човекот и социјализмот во Куба

1965: Ернесто Че Гевара Проштално писмо до Фидел Кастро

2002: Фидел Кастро Говор на собирот против блокадата, заканите и клеветите од Џорџ В. Буш

___________

Галерија на постери од Кубанската револуција

Кубанска револуција (постер)