MIA

Hoe het Marxistisch Internet Archief citeren


Hoe te verwijzen naar teksten in het Marxistisch Internet Archief, is bepaald door de normen gespecificeerd door uw uitgever, tijdschrift, instituut of de algemene standaarden. Bijvoorbeeld:

de bronvermelding in Harvardstijl;
de APA-stijl


Algemeen gesproken, zal u aan het begin de volledige bibliografische informatie over de bron vinden, of als het gaat om een multi-bestand, aan het begin van de index van het werk. U kunt dan verwijzen met URL en onder meer de auteur, de titel van het werk en de uitgever van onze bron. Dat zou volledig zijn, behalve dat u soms een zoekmachine moet gebruiken om verdere details over een uitgever te vinden.

Een voorbeeld:
Auteur, voornaam. (jaar). Titel. Geraadpleegd op dag maand jaar, van het Marxists Internet Archive-Nederlandstalig:
https://www.marxists.org/nederlands/admin/citeren.htm

Uiteraard hebben webpagina’s geen paginanummers, alleen URL’s.

 

Wij vragen dat u steeds de URL en de woorden
“Marxistisch Internet Archief”
opneemt in de verwijzingen en/of literatuurlijst.

Er komt veel werk te zitten in dit archief, zo kan u dan uw erkentelijkheid tonen.

Als u ongelukkig bent met het bekend maken van het feit dat u, net als iedereen, onderzoek doet op het internet en niet in een bibliotheek, en alleen met een URL verwijzen kan en niet met paginanummers, dan moet u accepteren dat de laatste fase van de voorbereiding van uw publicatie is, het bezoeken van een bibliotheek en het opsporen van originele bronnen.

In het geval van redactioneel materiaal of tekst uit het Woordenboek van het Marxistisch Internet Archief , kan u de URL en datum van raadplegen vermelden.

[Deze tekst is de vrije vertaling van “How to Cite the Marxists Internet Archive”, uit de Engelstalige sectie.]

Zoek knop